Propozycja na Wielkanocne śniadanie...




 Składniki :
  • jajka ugotowane na twardo (z chowu na wolnym wybiegu)
  • pieczarki ( około 30 dag pieczarek na 5 jajek)
  • pół dużej cebuli
  • masło
  • majonez
  • sól, pieprz
Przygotowanie :
  1. Z połówek jajek delikatnie wyjmujemy żółtka, kroimy i wrzucamy do miseczki.
  2. Na patelni rozpuszczam około łyżki masła, smażę pieczarki pokrojone w plasterki, dodaję cebulę i wszystko razem podsmażam, doprawiam solą i pieprzem. Usmażone pieczarki odstawiam do wystygnięcia.
  3. Wystudzone pieczarki drobno siekam i dodaję do żółtek, sprawdzam smak, ewentualnie doprawiam. Dodaję majonez w takiej proporcji by masa była spójna a jednocześnie by majonez nie był zbytnio wyczuwalny w smaku.
  4. Masę dokładnie mieszam. Nakładam do połówek jajek. I gotowe :)

4 komentarze:

  1. bardzo lubię jajka, wiec Wielkanoc to będzie jajeczny raj dla mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mm, pycha. Też chcę robić jajka z pieczarkami:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne zdjęcia Myszko. Uwielbiam roszponkę, jest taka śliczna

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka