Składniki :
- dwie cukinie
- mięso mielone wieprzowe 1/2 kg ( mi dużo zostało więc wykorzystam na jutrzejszy obiad)
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 7 pieczarek
- pół słoiczka koncentratu pomidorowego
- 1 kulka mozzarelli ( nie z zalewy)
- 2 czubate łyżeczki czosnku w płatkach firmy Skworcu
- 2 łyżeczki papryki wędzonej ostrej firmy Skworcu
- 2 czubate łyżeczki czubricy zielonej firmy Skworcu
- 1 łyżeczka suszonych pomidorów z chili i bazylią firmy Skworcu
- Mięso przyprawiam czosnkiem, papryką, czubricą i pomidorami, podsmażam na oliwie.
- Dodaję koncentrat i dalej smażę.
- Cebulę kroję w drobną kostkę - dodaję do mięsa.
- Pieczarki kroję w kostkę i również dodaję, mieszam i nadal podsmażam.
- Paprykę kroję w kostkę i gdy mięso będzie usmażone, dodaje. Mieszam i wyłączam gaz.
- Cukinie przekrawam na cztery. Wydrążam środek.
- Faszeruję mięsem.
- Układam na blaszce i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
- Po tym czasie, na cukinie układam startą mozzarellę i ponownie wstawiam do piekarnika.
- Jak ser się rozpuści - obiad gotowy!
MOJA OPINIA O PRZYPRAWACH :
Jest to pierwszy obiad jaki gotowałam z użyciem przypraw jakie otrzymałam od firmy Skworcu.
Najbardziej ciekawił mnie smak papryki wędzonej bo kocham wszystko co wędzone , i nie zawiodłam się ! Papryka jest genialna!!!! I niesamowicie pachnie ! Inne przyprawy, które zastosowałam również mnie nie zawiodły, bardzo fajna w smaku i aromacie jest czubrica zielona . Bardzo też przypadły mi do gustu pomidory z chili i oregano , o czosnku pisać nie będę bo czosnek w płatkach jest sto razy lepszy niż granulowany i wiedziałam że mi zasmakuje.
Po pierwszym testowaniu, wiem jedno ( i nie jest to podyktowane współpracą), że zamierzam zaopatrywać się u nich w przyprawy ! Mają naprawdę ogromny wybór a produkty są bardzo dobrej jakości w przystępnej cenie.
Osoby, które używały przypraw tej firmy na pewno przyznają mi rację bo w internecie można znaleźć mnóstwo bardzo pochlebny opinii, osoby, które jeszcze nie miały okazji namawiam by same przetestowały by mogły uwierzyć, że pozytywne komentarze nie są "podlizywaniem się" tylko są prawdziwe.
Myszko, całkowicie się z Tobą zgadzam! Przyprawy mają na prawdę dobre. W papryce jestem zakochana juz prawie rok :)
OdpowiedzUsuńCzubricę znam jeszcze z Bułgarii, od Skworcu nie kupowałam bo mam jeszcze spory zapas. Polecam Ci wypróbowanie czubricy na świeże pomidry zamiast bazylii- niebo w gębie! :)
A cukienie faszerowane pyszniaste!
Uwielbiam cukinie faszerowane, są bardzo zdrowe, lekkie. Twoje wyglądają apetycznie. Porywam jedną :-)
OdpowiedzUsuńcukinie wyglądają ekstra!
OdpowiedzUsuń