Składniki:
- margaryna 1/2 kostki
- cukier 3/4 szklanki
- jajka 3 szt.
- mąka 1 i 1/4 szklanki
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- bułka tarta i margaryna do wysmarowania tortownicy
- truskawki
1. Margarynę, cukier i jajka dokładnie zmiksować.
2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia i ponownie zmiksować ( około nawet 10-15 minut, by było jak najmniej grudek).
3. Na przygotowaną tortownicę ( średnica 26 cm) wlać ciasto i dobrze ułożyć ( najlepiej poprzez uderzanie o blat).
4. Truskawki przekrawam na pół i układam na cieście, lekko dociskam.
5. Piec w 180 stopniach około 50 minut.
6. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Mniam :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę szybkie i jakie smaczne ciacho!PYCHA!
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami,
A.
Ale pyszne musi być :) zapraszam na konkurs do mnie :)
OdpowiedzUsuńtruskawki jak motylki :)
OdpowiedzUsuńLubię takie. ;)
OdpowiedzUsuńo, zrobię je w niedzielę, jeśli mi się uda ;D
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite ciacho :)
OdpowiedzUsuńprzygotowałam według przepisu jednak wyszło zbyt gęste, dodałam wody i wszystkie owoce się w nim utopiły, chyba przesadziłam. Ale siedzi w piekarniku zobaczymy co z tego będzie.
OdpowiedzUsuńwiesz co ono powinno być bardzo gęste do tego stopnia że trudno je w tortownicy ułożyć
Usuńpiękne:) poproszę o kawałek:P
OdpowiedzUsuńa czy mogę dodać zamiast truskawek rabarbar????
OdpowiedzUsuń