23 gru 2013

Kolacja


Kolacja przygotowana przez mojego męża...bo na kolacja każda pora jest dobra :)

Składniki :
  • pół płata ciasta francuskiego
  • kilka plasterków szynki
  • kawałek sera żółtego lub mozzarelli
  • 1 jajko
  • oregano
Przygotowanie :
  1. Z ciasta francuskiego wykrawam kwadraty. 
  2. Na każdym kwadracie układam szynkę pokrojoną w paseczki, ser starty na tarce o grubych oczkach.
  3. Przyprawiam oregano.
  4. Składam na pół. I dobrze sklejam.
  5. Smaruje roztrzepanym jajkiem.
  6. Wstawiam na około 10 minut do piernika nagrzanego do 200 stopni.

2 komentarze:

  1. Oj zjadłabym taką kolacje, bo wieczorem robię się głodna i to bardzo. A jak mąż poda to już super :-) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka