Składniki :
- 1/2 szklanki cukru
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mąki
- 100 ml oleju
- 1/2 szklanki mleka
- szczypta soli
- tłuszcz + bułka tarta do tortownicy
- jabłka + gruszki
- aromat waniliowy 2 łyżki
- przyprawa do dań słodkich Kamis*
Przygotowanie :
- Cukier, jajko, proszek, mąkę, olej, mleko, sól i olejek - aromat waniliowy razem miksuje aż do połączenia się składników.
- Jabłka i gruszki kroję w kostkę.
- Tortownicę smaruje tłuszczem i obsypuję bułką tartą.
- Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.
- Wylewam ciasto ,owoce układam blisko siebie, lekko wciskając w ciasto.
- Posypuję przyprawą do dań słodkich Kamis.
- Wstawiam do piekarnika na 40 minut.
- I gotowe :)
A tu znajdziecie wersję z jagodami : klik
i z czereśniami : klik
*
ciekawe to ciacho ;)
OdpowiedzUsuń