- świeże truskawki
- 1 ser camembert
- 1 mała czerwona cebula
- opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
- rukola
- kilkanaście listków świeżej melisy
- 2 łyżki kremu balsamicznego truskawkowego do nabycia w sklepie Agora - smak Grecji - klik
- łyżka miodu wielokwiatowego
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz kolorowy
+ ja swoją sałatkę podałam na obiad, świetnie skomponowała się z polędwiczkami wieprzowymi przyprawionymi solą ziołową Kamis i kolorowym pieprzem oraz grzankami
Przygotowanie :
- Truskawki kroję w plasterki, ser w trójkąty, szynkę w paseczki, cebulę w piórka.
- Na talerzu układam rukolę i listki melisy, następnie szynkę, ser, truskawki i posypuję cebulą.
- Krem balsamiczny łączę z oliwą, miodem, tymiankiem , solą i pieprzem.
- Polewam przygotowaną sałatkę.
- Sałatkę podaję z kieliszkiem białego australijskiego wytrawnego wina z winiarni Robert Johnson .
- Do sałatki idealnie pasowała usmażona ( 2 minuty z każdej strony) polędwiczka wieprzowa uprzednio przyprawiona solą ziołową i pieprzem kolorowym marki Kamis, oraz grzanki.
Przepis na sałatkę zmodyfikowany wg. przepisu dostępnego w gazecie Moje gotowanie maj 2014.
bardzo fajna sałatka;taka inna i z pewnością pyszna...polecam moją ''dla dwojga'' ;) z jajkiem sadzonym w roli głównej.zapraszam na bloga.pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/chrupiaca-saatka-z-jajkiem-sadzonym.html
sałatka bardzo apetyczna ;) i to winko :) rewelacja!
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie;)
OdpowiedzUsuńTa sałatka prezentuje się obłędnie :O !!! <3
OdpowiedzUsuńRewelacyjna sałatka!!
OdpowiedzUsuńSałatka robi wrażenie ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie!