Składniki :
- 4 kotlety karkowe
- 3 łyżki musztardy Dijon
- 3 łyżki oleju
- 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- 1 czubata łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka czubricy zielonej
- 1 łyżeczka chili
- 1 łyżka octu z białego wina
- sól, pieprz
- mix sałat
- czarne oliwki
- ogórki gruntowe
- pomidorki koktajlowe
- papryka czerwona
- czerwona cebula
- olej ze słonecznika Zielony Nurt ( uwaga! pod koniec postu opis oleju i rabat dla Was do wykorzystania w sklepie Zielony Nurt )
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz
- duże ziemniaki
- śmietana 18 %
- sos słodki chili
- Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszam.
- Kotlety rozbijam .
- Wkładam kotlety do marynaty. Odstawiam do lodówki na około 5 godzin ( najlepiej na całą noc).
- Kotlety grilluje na grillu elektrycznym.
- Składniki kroję, mieszam z mixem sałat, doprawiam solą, pieprzem, ziołami i olejem ze słonecznika. Odstawiam na 30 minut.
- Ziemniaki szoruje, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę.
- Następnie przekrawam na krzyż, polewam sosem chili i śmietaną.
opis ze strony Zielony Nurt |
Olej zyskał moje uznanie już przy pierwszym użyciu. Odpowiada mi jego zapach i smak, a że jest zdrowy to tym z większą przyjemnością po niego sięgam. Także polecam spróbowanie !
W ofercie Zielony Nurt - jest także wiele innych ciekawych produktów, chętnie bym spróbowała olej z pestek dyni.
Zapraszam do odwiedzin : http://zielonynurt.pl/pl/index
Rabat na produkty :
Piekne zdjęcie, aż ślinka cieknie!!!
OdpowiedzUsuńFantastyczny przepis na nowy konkurs grillowy na zBLOGowanych :)
OdpowiedzUsuńo kuchnia...wszamałabym taki obiadek :)
OdpowiedzUsuńtakiego ziemniaka to uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuń