1 gru 2014

Domowy fast food : Włoski Burger

Składniki :
  • mielona pierś z indyka
  • kulka mozzarelli ( nie z zalewy)
  • pomidor
  • oliwki
  • roszponka
  • ketchup
  • majonez
  • świeża bazylia ( duży pęczek)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • oregano suszone
  • papryczka chili
  • sól
  • pieprz
  • szałwia suszona ( szczypta)
  • estragon (szczypta)
  • bułki do hamburgerów
Przygotowanie :
  1. Mielonego indyka mieszam z posiekaną papryczką chili, posiekaną bazylią ( połowa pęczka), suszonym oregano, szczyptą szałwii i estragonu, solą, pieprzem . Formuje burgery i je grilluje.
  2. Pod koniec grillowania układam na każdym burgerze plaster mozzarelli.
  3. Majonez miksuję z połową pęczka bazylii oraz ząbkiem czosnku.
  4. Pomidora i oliwki kroję w plasterki.
  5. Bułki podpiekam w piekarniku.
  6. Na dół bułki układam roszponkę i ketchup, następnie kotlet, oliwki, pomidor,sos bazyliowy i górę bułki.
  7. I gotowe :)

5 komentarzy:

  1. Mmmmhyyhyy.... Pysznie wygląda , Jak pojadę do rodziców na weekend to przygotuję takie dzieciakom ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmmhyyhyy.... Pysznie wygląda , Jak pojadę do rodziców na weekend to przygotuję takie dzieciakom ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Z indykiem? To dopiero american burger! Ciekawe czy przeszło by na święto dziękczynienia :P W każdym razie wygląda przepysznie i na pewno bardzo chętnie je wypróbuję ;) Zawsze najbardziej lbubiłąm wieprzowe burgery, no ale trzeba być otwartym na nowe pomysły :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka