Składniki :
- 6 kotletów karkowych
- 4 łyżeczki miodu kwiatowego
- 200 ml piwa Książęce Burgundowe Trzy Słody
- 1 czubata łyżeczka papryki wędzonej ostrej
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- 1 czubata łyżeczka majeranku
- sól, pieprz
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- Miód mieszam wraz z piwem Książęce Burgundowe Trzy Słody, papryką wędzoną ostrą, lubczykiem i majerankiem.
- Kotlety rozbijam , przyprawiam solą i pieprzem.
- Zalewam przygotowaną piwną marynatą.
- Odstawiam do lodówki na minimum 4 godziny.
- Następnie, odsączam z marynaty i obsmażam na oleju.
- Kotlety układam w naczyniu żaroodpornym.
- Cebulę kroję, czosnek pozostawiam w łupinach, układam na karkówce.
- Zalewam marynatą.
- Wstawiam pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 90 minut.
- Podaję z pieczonymi ziemniakami.
Bardzo lubię to piwo i wyobrażam sobie cudowny smak tej karkówki ;)
OdpowiedzUsuńhttp://papryczkaa.blogspot.com/
Piwo ma bardzo ciekawy smak i mi bardzo przypadło do gustu :) a karkówka była pyszna .
Usuńwygląda świetnie:) bardzo lubię karkówke:)
OdpowiedzUsuńAle superowe mięsko :) Zjadłabym ;)
OdpowiedzUsuńFajny przepis, musi ciekawie smakować :)
OdpowiedzUsuńooo, Kochana ... wołam męża;D
OdpowiedzUsuńW piwie jeszcze nie jadłam, ale muszę to nadrobić. fajne smaki :-)
OdpowiedzUsuń