Składniki:
Nie piszę proporcji bo zależą one od naszego smaku i ilości kebabów jakie chcemy przygotować.
- mielone mięso wieprzowe
- przyprawa harissa
- suszona bazylia
- oregano
- chili z młynka ( mieszanka płatków chili z solą i inni przyprawami)
- mix sałat
- papryka
- oliwki
- zielony ogórek
- czerwona cebula
- tortille
- jogurt grecki
- majonez
- świeża papryczka chili
- czosnek
- Do mięsa dodaję harissę, bazylię, oregano oraz chili z młynka. Wyrabiam.
- Formuje płaskie kotlety ( zdjęcie poniżej).
- Układam je na elektrycznym grillu i grilluję je około 8-10 minut.
- Oliwki, paprykę i cebulę kroję.
- 1/2 jogurtu greckiego z kilkoma łyżeczkami majonezu mieszam z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawiam oregano.
- Pozostałą część jogurtu i kilka łyżeczek majonezu miksuję blenderem z papryczką chili.
- Tortillę smaruję sosami, układam mięso i dodatki . Zawijam.
- Wkładam do złożonego grilla na około 2-3 minut.
- I gotowe :)
Ale bym takiego zjadła mmm :)
OdpowiedzUsuńCUDO ! :)
OdpowiedzUsuń