Wykwitne polędwiczki na grzance z serem pleśniowym z dodatkiem soczystej gruszki



Składniki:
  • polędwiczka wieprzowa długa
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 -3 łyżki masła
  • dużo pieprzu i odrobina soli
  • ser pleśniowy z niebieską pleśnią
  • bagietka
  • gruszka pokrojona w plastry


Przygotowanie:
  1. Polędwiczkę myję , osuszam, oczyszczam i kroję w cienkie plastry. Następnie obficie je posypuje zmielonym pieprzem i odrobiną soli.
  2. Masło rozpuszczam na patelni, wkładam polędwiczki i dodaję 2 łyżki miodu, dobrze mieszam i smażę aż będą ładnie przypieczone i miękkie w środku.
  3. Bagietkę kroję na plastry. Wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i chwilę podpiekam, następnie wyjmuję i układam na nich plastry sera pleśniowego, wkładam ponownie do piekarnika i czekam aż ser się rozpuści.
  4. Na grzankach z serem układam plaster polędwiczki a nim pokrojoną w plastry gruszkę i gotowe.
Smacznego :)
Sprawdzone menu na imprezy!

1 komentarz:

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka