Po chińsku w 20 minut


Składniki :
  • pierś kurczaka
  • makaron noodle ( go tan mie noodles)
  • mieszanka warzyw - chińskich ( hortex mrożona mieszanka chińska)
  • słoiczek sosu teriyaki ( blue dragon)
Przygotowanie :
  1. Kurczaka kroję w cienkie paski.
  2. Podsmażam na rozgrzanym oleju, dodaję mieszankę warzyw i podsmażam około 6 minut.
  3. Dodaję sos , dokładnie mieszam i podgrzewam około 10 minut.
  4. W międzyczasie przygotowuje makaron , czyli wrzucam do wrzątku na 4 minuty.
  5. Makaron dodaję do kurczaka i sosu, mieszam i podaję.
Smacznego :)

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam chińszczyznę :D Szybka, smaczna, no i najlepiej, jak zrobiona samemu, bo z baru to różnie bywa...

    OdpowiedzUsuń
  2. To ja lubię:) już wsuwam, uwielbiam chińszczyznę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. szybkie i na pewno smakuje wybornie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka