Jesienna zupa grzybowa



 Składniki :
  • 1,5 l rosołu ( na mięsie wołowym)
  • 5 dkg suszonych grzybów
  • kluseczki do zupy
Przygotowanie :
  1. Punktem numer 1 jest ugotowanie rosołu.
  2. Grzyby suszone opłukać, zalać  około 0,5 l ciepłej wody i zostawić na całą noc.
  3. Po namoczeniu grzyby wraz z wodą ugotować około 30-40 minut.
  4. Ostudzić. Pokroić w paseczki - wodę z grzybów, odlewamy do miski.
  5. Rosół połączyć z wodą z grzybów i grzybami , doprawić do smaku- zagotować.
  6. Pozostaje tylko dodać ulubione kluski i jeśli ktoś lubi śmietanę.

8 komentarzy:

  1. pysznie wygląda:) idealne na jesień:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dania z leśnymi grzybami u mnie są zawsze mile widziane, czekam z niecierpliwością na kosz wszelkich grzybów od mamy;)
    Super lekka zupka;)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. A za mną tak zupa grzybowa chodzi... Mogę przyjechać? :>

    Pozdrawiam,
    http://ewakuchennie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) niestety zupka zjedzona co więcej w naszym domu tylko ja ją uwielbiam, mąż nie lubi :(

      Usuń
  4. Fantastycznie wygląda! :) Aż ślinka cieknie!

    Pozdrawiamy
    http://kolizjesmakow.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam! Dziękuję za dołączenie do akcji :) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka