Składniki :
- 1,5 l rosołu ( na mięsie wołowym)
- 5 dkg suszonych grzybów
- kluseczki do zupy
- Punktem numer 1 jest ugotowanie rosołu.
- Grzyby suszone opłukać, zalać około 0,5 l ciepłej wody i zostawić na całą noc.
- Po namoczeniu grzyby wraz z wodą ugotować około 30-40 minut.
- Ostudzić. Pokroić w paseczki - wodę z grzybów, odlewamy do miski.
- Rosół połączyć z wodą z grzybów i grzybami , doprawić do smaku- zagotować.
- Pozostaje tylko dodać ulubione kluski i jeśli ktoś lubi śmietanę.
Pyszna, aromatyczna zupka :)
OdpowiedzUsuńZapachniało jesienią :)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda:) idealne na jesień:)
OdpowiedzUsuńDania z leśnymi grzybami u mnie są zawsze mile widziane, czekam z niecierpliwością na kosz wszelkich grzybów od mamy;)
OdpowiedzUsuńSuper lekka zupka;)
Pozdrawiam
A za mną tak zupa grzybowa chodzi... Mogę przyjechać? :>
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://ewakuchennie.blogspot.com
:) niestety zupka zjedzona co więcej w naszym domu tylko ja ją uwielbiam, mąż nie lubi :(
UsuńFantastycznie wygląda! :) Aż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy
http://kolizjesmakow.blogspot.com/
Uwielbiam! Dziękuję za dołączenie do akcji :) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń