Łosoś w kolorze zielonym





 Składniki :
  • polędwica z łososia
  • 4 łyżeczki pesto z bazylii
  • 1 limonka
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • + kuskus 
  • czarne oliwki
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki papryko ostrej
Przygotowanie :
  1. Na łososia nakładam pesto i równomiernie je rozsmarowuje. Skraplam sokiem z połowy limonki i posypuję pieprzem cytrynowym.
  2. Zawijam w folię i wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.
  3. Kuskus zalewam wrzątkiem wymieszanym z vegetą. Po 5 minutach doprawiam bazylią, oregano, papryką. 
  4. Oliwki kroję w plasterki. Dodaję do kuskusa i ostatecznie doprawiam sokiem z limonki. 
  5. Podaję łososia i kuskus, a do obiadu polecam kieliszek białego hiszpańskiego wina Celebro.

4 komentarze:

  1. ciekawy pomysł, takiego łososia jeszcze nie jadłam, smacznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  2. No w końcu jakiś oryginalny przepis na łososia!!

    OdpowiedzUsuń
  3. łososia w każdej postaci lubię :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka