Składniki :
Pasta jajeczna :- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka majonezu
- szczypiorek
- sporo soli i pieprzu
- Jajka siekam bardzo drobno. Dodaję posiekany szczypiorek.
- Doprawiam solą i pieprzem.
- Dodaję majonez.
- Mieszam dokładnie.
- I gotowe :)
Składniki:
Pasta z makreli :
- 1 jajko ugotowane na twardo
- pół wędzonej makreli
- 1 duży ogórek kiszony
- szczypiorek
- 1 czubata łyżeczka majonezu
- sól, pieprz
- można dodać kukurydzy ( ja nie dodałam bo nie miałam)
- Jajko drobno siekam. Dodaję posiekany szczypiorek.
- Kroję drobno ogórka.
- Z ryby pozbywam się ości i albo ją kroję albo ją rwę w drobne kawałki.
- Doprawiam solą, pieprzem, dodaję majonez i dokładnie mieszam.
- I gotowe :)
jak dla mnie obie, w domu rodzinnym jadało się i taką i taką ;D mam do nich sentyment;)
OdpowiedzUsuń"Stara" dobra pasta :) Narobiłaś mi ochoty!
OdpowiedzUsuńSuper past, niezapomniany smak :)
OdpowiedzUsuńlubimy pasty!
OdpowiedzUsuńDla mnie jajeczna, ale z makrelą też musi być smaczna.
OdpowiedzUsuń