Pasta - która lepsza ?!




Składniki :
Pasta jajeczna :
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżeczka majonezu
  • szczypiorek
  • sporo soli i pieprzu
Przygotowanie :
  1. Jajka siekam bardzo drobno. Dodaję posiekany szczypiorek.
  2. Doprawiam solą i pieprzem.
  3. Dodaję majonez.
  4. Mieszam dokładnie.
  5. I gotowe :)

Składniki:
Pasta z makreli :
  •  1 jajko ugotowane na twardo
  • pół wędzonej makreli
  • 1 duży ogórek kiszony
  • szczypiorek
  • 1 czubata łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz
  •  można dodać kukurydzy ( ja nie dodałam bo nie miałam)
Przygotowanie :
  1. Jajko drobno siekam. Dodaję posiekany szczypiorek. 
  2. Kroję drobno ogórka.
  3. Z ryby pozbywam się ości i albo ją kroję albo ją rwę w drobne kawałki.
  4. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję majonez i dokładnie mieszam.
  5. I gotowe :)


5 komentarzy:

  1. jak dla mnie obie, w domu rodzinnym jadało się i taką i taką ;D mam do nich sentyment;)

    OdpowiedzUsuń
  2. "Stara" dobra pasta :) Narobiłaś mi ochoty!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super past, niezapomniany smak :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dla mnie jajeczna, ale z makrelą też musi być smaczna.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka