Koreczki z figą i miodowym dressingiem



Składniki:
  • ser camembert
  • 1 figa
  • pół gruszki
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • świeżo mielony pieprz
Przygotowanie :
  1. Ser kroję w trójkąty, figi i gruszki w kawałeczki.
  2. Na wykałaczkę nadziewam ser, figę i gruszkę.
  3. Z oliwy, miodu, soku i pieprzu przygotowuje sos. 
  4. Polewam koreczki. 

Z tych samych składników przygotowałam dwie przekąski : pierwszą sałatkę i drugą koreczki.

5 komentarzy:

  1. bardzo ciekawy pomysł na imprezową przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Och, jakie one cudowne! Uwielbiam figi!

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajna imprezowe koreczki, coś dla mnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Piekna potrawa i chyba równie dobrze smakuje. Dziękuje za przepis, wyprobuje przy pierwszej okazji :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka