Składniki :
- 12 pałek kurczaka
- 7 łyżeczek przyprawy Harissa ( u mnie od Skworcu)
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka estragonu
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- + ziemniaki
- Przyprawę Harissa mieszam z estragonem i papryką, dodaję olej.
- Kurczaka nacieram powstałą pastą.
- Odstawiam na 2 godziny do lodówki.
- Ziemniaki szoruję i kroję.
- Blachę wykładam folią aluminiową, układam na niej kurczaki i ziemniaki.
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 40 minut.
- I gotowe :)
Mimo, że zjadłam przed chwilką obiad - zjadłabym drugi mniam :) !
OdpowiedzUsuńsmaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuńA ja nie lubię udek :( Nie lubię ogryzać kości kuraka :((
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
zapraszam do mnie na zupę cebulową :)
http://ewakuchennie.blogspot.com/
a ja lubię, uwielbiam skórę z kuraaka!!!!
OdpowiedzUsuń