Składniki :
Naleśniki :
- 4 jajka
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki wody
- 1 łyżka oleju
- + olej do smażenia
- włoska konfitura bio z gorzkich pomarańczy do kupienia w sklepie Mantini ( klik)
- sok wyciśnięty z połowy pomarańczy
- cukier puder
- łyżka masła
- Jajka miksuję z mąką, mlekiem i wodą. Gdy ciasto jest dobrze połączone dodaję łyżkę oleju i ponownie miksuję.
- Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju.
- Smażę naleśniki.
- Na każdym naleśniku rozprowadzam konfiturę z gorzkich pomarańczy.
- Naleśnik składam.
- Na patelni rozgrzewam masło.
- Układam naleśniki i obsmażam z każdej strony, pod koniec smażenia dodaję sok wyciśnięty z połowy pomarańczy.
- Układam na talerzu, obsypuję cukrem pudrem.
- I gotowe :)
Konfitura ma bardzo ciekawy smak, od razu widać i czuć w smaku że jest to produkt naturalny. Rzeczywiście pomarańcze są gorzkawe ale bardzo smaczne.
Szczególnie że ja nie jestem miłośniczką słodkich smaków.
Polecam spróbować bo warto !!!!
link do strony Mantini
wyglądają pysznie, chętnie bym zjadła je:d
OdpowiedzUsuńkocham naleśniki, a pod taką postacią są niebiańskie :)
OdpowiedzUsuńPomarańcze uwielbiam pod każdą postacią, muszę wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńoj kuszą te Twoje naleśniki ;) dawno takich nie jadłam chyba wiem co będzie w weekend u Nas na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńojojojoj jakie pyszności :)
OdpowiedzUsuńooo ale bym takie zjadła :)
OdpowiedzUsuńhttp://przepisykaroliny.blogspot.com/
UsuńPysznie tu u Ciebie!! Zapraszamy również do Nas!!
OdpowiedzUsuń