Składniki :
- polędwiczka wieprzowa długa
- sól morska prowansalska ( firmy Kamis)
- świeżo mielony pieprz ( firmy Kamis)
- 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią ( przyprawa firmy Kamis)
- 1 płaska łyżeczka szałwii
- 2 łyżki oliwy extra vergine Sagra ( do kupienia w delikatesach Mantini - klik)
- 2 ząbki czosnku
- 5 oliwek zielonych olbrzymich ( do kupienia w delikatesach Mantini - klik)
- pomidorki koktajlowe
- mini mozzarelle
- oliwki zielone olbrzymie ( do kupienia w delikatesach Mantini - klik)
- 1 łyżka oliwy extra vergine Sagra ( do kupienia w delikatesach Mantini - klik)
- 1 łyżeczka bazyli
- sól morska prowansalska
- Polędwiczkę kroję w plastry. Rozbijam dłonią.
- Przyprawiam solą, pieprzem, suszonymi pomidorami, szałwią - wcieram dokładnie przyprawy w mięso.
- Czosnek oraz oliwki kroję w plastry.
- Dodaję do mięsa czosnek , oliwki , oliwę - mieszam i odstawiam na 30 minut.
- Smażę około 2 minuty z każdej strony na złoty kolor.
- Pomidorki kroję na pół, oliwki w kostkę.
- Łączę pomidorki z mozzarellą, oliwkami, przyprawiam bazylią, solą i oliwą. Mieszam.
Dwa słowa o produktach :
Oliwa która wykorzystałam przy przygotowaniu tego dania jest najlepszą oliwą z jaką kiedy kol wiek się spotkałam. Przepięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje. Polecam !!!!!
Oliwki super, mięsiste i pyszne, jedyny minus to pestka.
Inne produkty firm :
kliknij w obrazek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka