Moje ulubione ekspresowe ciasto z czereśniami i jabłkami



To jeden z moich ulubionych przepisów na ciasto, zarówno dlatego, że przygotowuje się je bardzo szybko jak i ze względu na smak.
Przepis Magdy Gessler na flan już dawno temu "podchwyciłam" z bloga Słodkie cuda.
 
Składniki: ( tortownica 26 cm)
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki
  • 6 jajek
  • 6 łyżek oleju
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 torebki cukru waniliowy
  •  jabłka i czereśnie
  • masło + bułka tarta do tortownicy
Przygotowanie : 
  1. Wszystkie składniki miksuje na jednolitą masę.
  2. Torownicę smaruje tłuszczem i obsypujemy bułką tartą.
  3. Jabłka kroję w dużą kostkę, czereśnie dryluje. Jabłka układam na dnie tortownicy.
  4. Zalewam masą i  wciskam w ciasto czereśnie. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 45 minut.

3 komentarze:

  1. pięknie wygląda to ciacho i z tego co wyczytałam nieskomplikowane, muszę wypróbować, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, wygląda kusząco :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka