23 wrz 2014

Z serii : domowy fast food




Składniki :
  • mielone mięso z indyka 1/2 kg
  • 3 małe posiekane papryczki chili
  • pół pęczka posiekanej bazylii
  • 10-15 listków świeżego tymianku
  • 1 łyżka suszonego  oregano
  • 1 czubata łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
  • sól 
  • 1 płaska łyżka oleju
  • czarne oliwki 
  • mix sałat
  • ser żółty
  • czerwona cebula
  • zielony ogórek
  • majonez
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sos do hamburgerów
  • bułki
Przygotowanie :
  1. Mięso wraz z chili, bazylią, tymiankiem, oregano, czosnkiem, pieprzem, solą i olejem dobrze wyrabiam. Formuje burgery i chowam na 15 minut do lodówki.
  2. Oliwki, cebulę i ogórek kroję w cienkie plasterki.
  3. Burgery układam na grillu elektrycznym i piekę ok 15 minut.
  4. Bułki podpiekam w piekarniku.
  5. Dół bułki smaruję majonezem wymieszanym z czosnkiem. 
  6. Układam sałatę, ogórka, kotlet, ser, czerwoną cebulę, oliwki  i sos hamburgerowy.
  7. I gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka