Składniki :
- pierś kurczaka
- papryka pokrojona w paseczki
- oliwki pokrojone w paseczki
- czerwona cebula pokrojona w piórka
- rukola
- ser żółty starty na tarce o grubych oczkach
- ser feta ( twardy) starty na tarce o grubych oczkach
- jogurt grecki duże opakowanie
- czosnek przeciśnięty przez praskę
- sok wyciśnięty z cytryny
- oregano
- bazylia
- pieprz cytrynowy
- sól
- oliwa
- pita
- Kurczaka kroję w cieniutkie paski.
- W misce mieszam połowę jogurtu greckiego z oregano, bazylią, pieprzem cytrynowym, solą i sokiem wyciśniętym z cytryny.
- Do miski wkładam kurczaka i odstawiam na kilka minut lub dłużej. Najlepiej na min 30 minut .
- Odsączam kurczaka z marynaty i smażę na niewielkiej ilości oliwy.
- Pozostały jogurt grecki mieszam z czosnkiem oraz startą na tarce o grubych oczkach fetą.
- Pity podgrzewam w piekarniku.
- Nadziewam kurczakiem, warzywami, dodaję ser żółty i sos.
- I gotowe :)
Myszko Ty to potrafisz kusić :)
OdpowiedzUsuń:) staram się :)
UsuńBardzo ciekawa propozycja :) Szybko, łatwo i PYSZNIE :)
OdpowiedzUsuń