na zdjęciu są pomarańcze tylko światło za mocne |
Składniki:
- 4 pałki kurczaka
- 1 pomarańcza
- 2 łyżki miodu
- pół szklanki sosu sojowego ciemnego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- Pałki kurczaka umyć, osuszyć.
- Sos sojowy wymieszać z miodem, czosnkiem przeciśniętym przez praską, papryką oraz sokiem wyciśniętym z połowy pomarańczy.
- Kurczaka włożyć do marynaty i dobrze wymieszać.
- Przełożyć do naczynia żaroodpornego kurczaka i marynatę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 50 minut.
- Podawać z plastrami pomarańczy.
Przepis lekko zmodyfikowany według przepisu opublikowanego w dodatku "Palce lizać" do Gazety Wyborczej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka