Składniki:
- pierś kurczaka
- 1/2 kulki mozzarelli ( nie z zalewy)
- 1-2 szklanki bulionu drobiowego
- 1 koncentrat pomidrowy
- bazylia
- oregano
- czosnek granulowany
Przygotowanie:
- Kurczaka myję, osuszam, oczyszczam. Nacinam wzdłuż tka by powstała kieszonka.
- Mozzarellę ścieram na tarce o grubych oczkach.
- Powierzchnię powstałej kieszonki nacieram bazylią, oregano oraz czosnkiem granulowanym, następnie nadziewam kurczaka mozzarallą.
- Kieszonkę spinam wykałaczkami.
- Mięso obtaczam w bazylii, oregano, czosnku.
- Wkładam na rozgrzaną oliwę o obsmażam z dwóch stron.
- Zmniejszam ogień, zalewam bulionem, dodaję koncentrat pomidorowy, dobrze mieszam i zostawiam pod przykryciem na około 20 minut.
- Z kurczaka wyjmuje wykałaczki, nakładam na talerz i polewam sosem.
- Podaję z kuskusem.
Takie obiady - bardzo proszę ;) Widać, że czasem brak pomysłu też jest pomysłem
OdpowiedzUsuńMniam! ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńnie uważam jakoby to był obiad bez pomysłu, bo prezentuje się naprawde znakomicie ;)
OdpowiedzUsuń