Składniki :
- jajka ugotowane na twardo (z chowu na wolnym wybiegu)
- pieczarki ( około 30 dag pieczarek na 5 jajek)
- pół dużej cebuli
- masło
- majonez
- sól, pieprz
- Z połówek jajek delikatnie wyjmujemy żółtka, kroimy i wrzucamy do miseczki.
- Na patelni rozpuszczam około łyżki masła, smażę pieczarki pokrojone w plasterki, dodaję cebulę i wszystko razem podsmażam, doprawiam solą i pieprzem. Usmażone pieczarki odstawiam do wystygnięcia.
- Wystudzone pieczarki drobno siekam i dodaję do żółtek, sprawdzam smak, ewentualnie doprawiam. Dodaję majonez w takiej proporcji by masa była spójna a jednocześnie by majonez nie był zbytnio wyczuwalny w smaku.
- Masę dokładnie mieszam. Nakładam do połówek jajek. I gotowe :)
bardzo lubię jajka, wiec Wielkanoc to będzie jajeczny raj dla mnie ;)
OdpowiedzUsuńMm, pycha. Też chcę robić jajka z pieczarkami:)
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia Myszko. Uwielbiam roszponkę, jest taka śliczna
OdpowiedzUsuń