Składniki :
- polędwiczki wieprzowe
- boczek wędzony surowy
- cebula
- musztarda sarepska
- majeranek
- tymianek
- chili
- papryka słodka
- papryka ostra
- Polędwiczki i boczek kroję w grubą kostkę, cebulę w piórka. Przekładam wszystko razem do miski.
- Doprawiam : około pół słoiczka musztardy, łyżka majeranku, łyżka tymianku, 2 łyżki chili, i po łyżce papryk. Mieszam dokładnie. Dodaję 2 łyżki oleju i mieszam.
- Wykładam wszystko na blachę i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni . Piekę około 20 minut.
- I gotowe :)
Pyszna! Uwielbiam takie dobre, treściwe obiady :)
OdpowiedzUsuńszybko prosto i smacznie:)
OdpowiedzUsuńrzadko jem mięso, ale zawsze mam na nie ochotę jak tu zaglądam:)
OdpowiedzUsuńboczek musiał dać fajny smaczek
OdpowiedzUsuńpysznie!
Jak pysznie :)
OdpowiedzUsuńDobra marynata to podstawa... Fajny przepis!!! Też bardzo lubię paprykę chili (pieprz cayenne), ale zdecydowanie mniej go dodaje. Spróbuj kiedyś dodać szczyptę chili do murzynka (na pewno znasz to ciasto) - jest przepyszny z tym dodatkiem.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!!!