Szaszłyki bez patyczków, 20 minut i obiad gotowy

 Ekspresowy obiad - szaszłyki bez patyczków, czyli mięso, boczek i cebula z blachy.

Składniki :
  • polędwiczki wieprzowe
  • boczek wędzony surowy
  • cebula
  • musztarda sarepska
  • majeranek
  • tymianek
  • chili
  • papryka słodka
  • papryka ostra
Przygotowanie :
  1. Polędwiczki i boczek kroję w grubą kostkę, cebulę w piórka. Przekładam wszystko razem do miski.
  2. Doprawiam : około pół słoiczka musztardy, łyżka majeranku, łyżka tymianku, 2 łyżki chili, i po łyżce papryk. Mieszam dokładnie. Dodaję 2 łyżki oleju i mieszam.
  3. Wykładam wszystko na blachę i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni . Piekę około 20 minut. 
  4. I gotowe :)

6 komentarzy:

  1. Pyszna! Uwielbiam takie dobre, treściwe obiady :)

    OdpowiedzUsuń
  2. rzadko jem mięso, ale zawsze mam na nie ochotę jak tu zaglądam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. boczek musiał dać fajny smaczek
    pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobra marynata to podstawa... Fajny przepis!!! Też bardzo lubię paprykę chili (pieprz cayenne), ale zdecydowanie mniej go dodaje. Spróbuj kiedyś dodać szczyptę chili do murzynka (na pewno znasz to ciasto) - jest przepyszny z tym dodatkiem.
    Pozdrawiam!!!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka