Składniki :
- 4 chlebki pita
- ząbki czosnku
- jogurt bałkański
- majonez
- ogórek zielony
- oliwki czarne
- pierś kurczaka
- papryczka peperoni
- sok z połowy limonki
- oregano suszone
- bazylia suszona
- ser żółty gouda starty na tarce o małych oczkach
- sałata lodowa
- papryka czerwona
- oliwa
- chili w proszku
- Pierś kurczaka kroję w cienkie plastry. Obsypuje oregano, bazylią, chili oraz drobno posiekaną papryczką peperoni, doprawiam sokiem z limonnki.Smażę na oliwie.
- Ogórek dokładnie myję i wraz ze skórą ścieram na tarce o grubych oczkach do miseczki.
- Dodaję jogurt bałkański, czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano i troszkę majonezu dla zagęszczenia ( nie odlewam wody - soku z ogórków bo lubię w sosie, dlatego dodaję majonez ale można odlać wodę i pominąć majonez).
- Paprykę kroję w cienkie paseczki, sałatę drę w małe kawałki a oliwki kroję w plasterki.
- Chlebki pita wkładam na chwilę do piekarnika. Odkrawam kawałek i zaczynam faszerować..
- Najpierw sos, potem ser, potem sałata, papryka i oliwki następnie mięso, ser, oliwki i ponownie sos.
musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńNie robiłam, ale na pewno warto spróbować:)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie !
OdpowiedzUsuńCoś pysznego! Zdjęcie powoduje ślinotok!;)
OdpowiedzUsuń