Składniki :
- polędwica z łososia
- warzywa na patelnię toskańskie
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
- 1 cytryna
- oliwa
- masło
- Łososia nacieram czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz pieprzem cytrynowym.
- Podsmażam na rozgrzanej patelni na maśle z oliwą. Około 5 minut.
- Zdejmuję łososia z patelni.
- Dodaję warzywa na patelnię, podsmażam 5 minut.
- Po 5 minutach, na warzywach układam łososia . Podlewam odrobiną wody. Duszę pod przykryciem około 10-15 minut.
- Skrapiam obficie cytryna i gotowe :)
Tak jak lubię!
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda!:)
OdpowiedzUsuńteż lubię taki obiad:)
OdpowiedzUsuńuuuuuwielbiam ryby, szczególnie łososia :D a jak jest tak podany, to już w ogóle - zdrowo i pysznie - tak jak lubię najbardziej. czemu jeszcze się nie zgłosiłaś do tych przepisów dietetycznych figury? przecież dla ciebie to właściwie formalność, tyle ich masz...
OdpowiedzUsuńzdjęcie genialne...naprawdę;)
OdpowiedzUsuńpycha :)
OdpowiedzUsuń