Składniki :
- 8 pałek kurczaka
- marynata pikantna w płynie (gotowa) ( oczywiście można samodzielnie przygotować marynatę, ale ja próbowałam chyba wszystkich kombinacji smaku i najbardziej odpowiada mi gotowy produkt )
- chili w proszku ( u mnie 2 łyżki)
- 1 łyżka oleju
- 2 pomidory
- kilkanaście czarnych oliwek
- pół czerwonej papryki
- ser typu feta sałatkowy
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- 1/2 łyżeczki oliwy
- Pałki dokładnie myję. Nacieram marynatą, olejem i posypuję chili . Wstawiam do lodówki na 2 godziny.
- Piekarnik nagrzewam do 180 stopni . Kurczaki układam na blaszce. I piekę około 45-60 minut.
- Pomidory i paprykę kroję w kostkę. Oliwki w plasterki. Mieszam . Przyprawiam bazylią, oregano i oliwą. Ser ścieram na tarce o grubych oczkach. Mieszam aż "oblepi" warzywa.
- I gotowe :)
schrupałabym takie pałeczki z kurczaka, bo dawno nie jadłam
OdpowiedzUsuń