Pigwowa herbata zaparzona w nowy dla mnie sposób :)



W wakacje dostałam od Anielskich Przysmaków do spróbowania - pigwę do herbaty.
Miałam na nią ochotę od razu, ale stwierdziłam, że przyjdzie taki moment gdy lato zacznie się kończyć i w zimny i mokry dzień z większą przyjemnością dodam ją do herbaty.
I tak dzisiaj przyszedł taki dzień.
Co więcej wykorzystałam nowy gadżet ze sklepu Emako do parzenia herbaty.



Składniki :
  • ulubiona herbata ( u mnie zielona w listkach)
  • pigwa do herbaty do kupienia w sklepie Anielskie Przysmaki
  • ciepła woda do herbaty, wrzątek do pigwy
  • zaparzacz do herbaty do kupienia w sklepie Emako.pl
Przygotowanie :
  1. Kopiastą łyżeczkę pigwy rozpuszczam dokładnie mieszając we wrzątku tak około w 1/4 szklanki.
  2. Herbatę nasypuję do zaparzacza.
  3. Zaparzacz wkładam do kubka, zalewam wodą. Gdy herbata zaparzona dolewam rozpuszczoną pigwę. 
Ja uwielbiam pigwę także dla mnie smak cudowny!!!
A skład produktu to : 68 % pigwy 32 % cukru, z 85 g owoców sporządzono 100 g produktu.
Także zero chemii czy jakiś innych polepszaczy smaku! 

Zaparzacz - super sprawa bez dwóch zdań. Herbata jest dobrze zaparzona a liście zostają na swoim miejscu. Polecam miłośnikom liściastych herbat. 






4 komentarze:

  1. na pewno pyszna była :) a gdzie ciasteczko do herbatki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale fajny zaparza-cz do herbatki! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolor herbaty mało przyjemny, ale pigwa, mmmm... Moja babcia robi cudowną konfiturę z pigwy! :)

    Pozdrawiam,
    http://ewakuchennie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Pigwa to moja miłość od wielu lat, na szczęście odwzajemniona;-) Właściwie nie ma przepisu z którego owoc ten nie wyszedłby obronną ręką.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka