- ser camembert
- 1 figa
- pół gruszki
- 1 łyżeczka oliwy
- 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego
- 3 łyżeczki soku z cytryny
- świeżo mielony pieprz
- Ser kroję w trójkąty, figi i gruszki w kawałeczki.
- Na wykałaczkę nadziewam ser, figę i gruszkę.
- Z oliwy, miodu, soku i pieprzu przygotowuje sos.
- Polewam koreczki.
Z tych samych składników przygotowałam dwie przekąski : pierwszą sałatkę i drugą koreczki.
bardzo ciekawy pomysł na imprezową przekąskę :)
OdpowiedzUsuńOch, jakie one cudowne! Uwielbiam figi!
OdpowiedzUsuńWygląda imponująco!
OdpowiedzUsuńFajna imprezowe koreczki, coś dla mnie :-)
OdpowiedzUsuńPiekna potrawa i chyba równie dobrze smakuje. Dziękuje za przepis, wyprobuje przy pierwszej okazji :-)
OdpowiedzUsuń