- karkówka ( u mnie 6 kotletów)
- 2 łyżki sezamu
- 3 duże ząbki czosnku
- 1 łyżeczka chili
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- olej
- 1/2 łyżeczki cukru
- 10 dużych pieczarek
- 4 cebule dymki
- + ryż
- Sezam prażę na suchej patelni . Mieszam z sosem sojowym, chili, cukrem, czosnkiem, łyżką oleju, przeciśniętym przez praskę oraz posiekaną cebulką.
- Karkówkę kroję w paseczki. Obsmażam na oleju.
- Karkówkę zdejmuję z patelni. Wkładam pieczarki pokrojone w plastry- obsmażam.
- Do usmażonych pieczarek dodaję karkówkę oraz wcześniej przygotowany sos z sezamem.
- Mieszam i na małym ogniu podgrzewam do czasu jak karkówka będzie miękka.
- Podaję z ryżem.
Przepis przygotowałam na podstawie przepisu znalezionego na stronie karmelowy.pl (klik)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka