Składniki :
- chutney śliwkowo - żurawinowy z tego przepisu (klik)
- polędwiczka wieprzowa długa
- świeży tymianek
- 1 łyżeczka suszonej szałwi
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki cząbru
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżeczki estragonu
- oliwa
Przygotowanie :
- Polędwiczkę kroję w plastry i rozbijam dłonią.
- W misce mieszam suszone zioła, pieprz ziołowy, czosnek i kilka gałązek tymianku wraz z około 3 łyżkami oliwy.
- Wkładam mięso do marynaty i odstawiam na około 30 minut w temperaturze pokojowej.
- Po upływie 30 minut, mięso odsączam z marynaty i układam na rozgrzanym grillu elektrycznym ( można usmażyć na patelni grillowej lub zwykłej).
- Grilluje aż mięso będzie gotowe około 10-15 minut.
- Podaję polędwiczki z chutneyem i pieczonymi ziemniakami.
Łał! wygląda świetnie! dużo bym dała zeby skosztować!
OdpowiedzUsuńpyszności taki obiad:)
OdpowiedzUsuńFantastycznie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuńlekcjewkuchni.blogspot.com