Składniki :
- mielone mięso z indyka 1/2 kg
- 3 małe posiekane papryczki chili
- pół pęczka posiekanej bazylii
- 10-15 listków świeżego tymianku
- 1 łyżka suszonego oregano
- 1 czubata łyżeczka czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
- sól
- 1 płaska łyżka oleju
- czarne oliwki
- mix sałat
- ser żółty
- czerwona cebula
- zielony ogórek
- majonez
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- sos do hamburgerów
- bułki
- Mięso wraz z chili, bazylią, tymiankiem, oregano, czosnkiem, pieprzem, solą i olejem dobrze wyrabiam. Formuje burgery i chowam na 15 minut do lodówki.
- Oliwki, cebulę i ogórek kroję w cienkie plasterki.
- Burgery układam na grillu elektrycznym i piekę ok 15 minut.
- Bułki podpiekam w piekarniku.
- Dół bułki smaruję majonezem wymieszanym z czosnkiem.
- Układam sałatę, ogórka, kotlet, ser, czerwoną cebulę, oliwki i sos hamburgerowy.
- I gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka