Chcę zaznaczyć, że mi to danie nie przypadło do gustu, i jest zupełnie nie w moim stylu, i naprawdę nie wiem co mnie podkusiło by je zrobić.
Dlaczego w takim razie publikuje przepis ? Bo być może to czyjeś smaki i być może znacie , lubicie takie połączenia.
Przepis pochodzi z jakiejś gazety , podejrzewam że z Palce lizać.
Składniki :
- 10 skrzydełek kurczaka
- 1/4 szklanki pokrojnego masła
- 3 łyżki sosu chili ( ja dałam chyba z pół butelki)
- 1,5 łyżki octu jabłkowego
- olej do głębokiego smażenia
- łodygi selera naciowego
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/4 szklanki jogurtu ( dałam grecki)
- 6 dag pokruszonego sera typu rokpol ( dałam gorgonzolę)
- Przygotowuje sos, delikatnie mieszając - sos ma mieć grudki sera.
- Seler kroję na kawałki , następnie umieszczam w misce z lodem na 30 minut.
- Skrzydełka kroję na pół.
- Smażę na głębokim rozgrzanym oleju około 5-8 minut.
- Na patelni rozpuszczam masła, dodaję ocet, i sos chili.
- Do sosu wkładam skrzydełka i mieszam, chwile podgrzewając.
- Podaję : skrzydełka, dip i seler.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka