Domowy fast food : Włoski Burger
Składniki :
- mielona pierś z indyka
- kulka mozzarelli ( nie z zalewy)
- pomidor
- oliwki
- roszponka
- ketchup
- majonez
- świeża bazylia ( duży pęczek)
- 1-2 ząbki czosnku
- oregano suszone
- papryczka chili
- sól
- pieprz
- szałwia suszona ( szczypta)
- estragon (szczypta)
- bułki do hamburgerów
Przygotowanie :
- Mielonego indyka mieszam z posiekaną papryczką chili, posiekaną bazylią ( połowa pęczka), suszonym oregano, szczyptą szałwii i estragonu, solą, pieprzem . Formuje burgery i je grilluje.
- Pod koniec grillowania układam na każdym burgerze plaster mozzarelli.
- Majonez miksuję z połową pęczka bazylii oraz ząbkiem czosnku.
- Pomidora i oliwki kroję w plasterki.
- Bułki podpiekam w piekarniku.
- Na dół bułki układam roszponkę i ketchup, następnie kotlet, oliwki, pomidor,sos bazyliowy i górę bułki.
- I gotowe :)
Mmmmhyyhyy.... Pysznie wygląda , Jak pojadę do rodziców na weekend to przygotuję takie dzieciakom ;D
OdpowiedzUsuńMmmmhyyhyy.... Pysznie wygląda , Jak pojadę do rodziców na weekend to przygotuję takie dzieciakom ;D
OdpowiedzUsuńdomowy najlepszy:)
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńZ indykiem? To dopiero american burger! Ciekawe czy przeszło by na święto dziękczynienia :P W każdym razie wygląda przepysznie i na pewno bardzo chętnie je wypróbuję ;) Zawsze najbardziej lbubiłąm wieprzowe burgery, no ale trzeba być otwartym na nowe pomysły :)
OdpowiedzUsuń