Składniki :
- pierś kurczaka
- kawałek boczku wędzonego surowego
- papryka
- pieczarki
- 1 świeża papryczka chili
- sok z połowy limonki
- 2 ząbki czosnku
- 1 czubata łyżeczka harissy
- 1 czubata łyżeczka oregano
- 1 czubata łyżeczka bazyli
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- olej
- oraz pity i ulubiony sos bądź ketchup, musztarda...
- Kurczaka, boczek, paprykę i pieczarki kroję w kostkę.
- Papryczkę chili drobno siekam , czosnek przeciskam przez praskę.
- Chili i czosnek umieszczam w misce, dodaję sok z limonki, harissę, oregano, bazylię, kolendrę i około 1-2 czubate łyżki oleju. Wszystko dobrze mieszam.
- Do marynaty wkładam kurczaka. Ja zazwyczaj już nie mam czasu bu odstawić kurczaka do lodówki, ale na pewno kiedy poleży w marynacie dłużej będzie bardziej aromatyczny.
- Nadziewam na paczki na przemian : kurczaka, boczek, paprykę i pieczarki.
- Grilluję na grillu elektrycznym, ale można upiec w piekarniku.
- Podaje z grillowaną pitą i ulubionymi sosami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka