Składniki :
- jajka
- młode ziemniaki
- tymianek suszony ( ok. 2 łyżki)
- oliwa
- sól, pieprz
- kefir
1. Ziemniaki wyszorować, pokroić na ćwiartki, przełożyć do miski, obficie posolić i popieprzyć, dodać tymianek oraz dodać oliwę ( nie za dużo), wymieszać.
2. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ziemniaki wyspać na blachę bez nadmiaru oliwy pozostającego w misce.
4. Jajka usmażyć na odrobinie oleju.
5. Ziemniaczki wyjąć z piekarnika i nałożyć na talerze.
6. Kefir nalać do szklanek.
typowo polski obiad, już dawno takiego nie jadłam
OdpowiedzUsuńJajek sadzonych nie wiedzieć czemu nie lubię, tak już mi pozostało z dzieciństwa, ale ziemniaczki z wielką chęcią! :)
OdpowiedzUsuń