Niestety ciasto jest na tyle gęste że po upieczeniu nie dało się ujrzeć - formy serc.
Co nie zmienia faktu, że babeczki są smaczne itd.
Przepis pochodzi z bloga - JP Gotuje http://jpgotuje.blogspot.com/2013/01/czekoladowe-muffiny-z-kremem-na-bazie.html
Składniki :
- łyżka kakao
- 1/2 łyżeczki sody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mleka
- 100 g masła
- 40 g gorzkiej czekolady
- 100 g czekolady do polania babeczek, można zastąpić kremem
- Mąkę, sodę, proszek, kakao - wymieszać.
- Masło rozpuścić. Zdjąć z ognia, dodać 40 g czekolady i dokładnie wymieszać ( czekolada musi się ładnie rozpuścić).
- Jajka wraz z cukrem, utrzeć. Dodać do jajek rozpuszczoną czekoladę i szklankę mleka. Wymieszać.
- Połączyć suche składniki z mokrymi.
- Nakładać do formy ( foremek) na muffinki do 3/4 wysokości.
- Piec 20 minut w 180 stopniach.
- Ja po upieczeniu polałam je rozpuszczoną czekoladę i obficie posypałam - posypką by zamaskować brak ich kształtu :)
pięknie przybrane babeczki, takie kolorowe:)
OdpowiedzUsuńo proszę jakie słodziaki:)
OdpowiedzUsuńWyglądają rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuń