Składniki :
- ok. 200 g gorzkiej czekolady
- łyżka żelatyny
- truskawki ( około szklanki, mogą być mrożone) zmiksowane
- Rozpuszczam czekoladę - 100 g w kąpieli wodnej.
- Za pomocą łyżeczki wypełniam wgłębienia w sylikonowej formie . Gdy wnętrze zagłębienia i ścianki są pokryte chowam do lodówki na około 20 minut.
- W tym czasie rozpuszczam żelatynę w 1/4 szklanki wrzątku i po lekkim przestudzeniu dodaję do zmiksowanych truskawek - mieszam .
- Wyjmuję formę i nakładam mus truskawkowy do 3/4 wysokości.
- Chowam do lodówki na około godzinę, sprawdzam czy masa stężała.
- Rozpuszczam ponownie ok 100 g czekolady.
- Na stężały mus wylewam czekoladę, wygładzam, czekolada musi dokładnie pokryć galaretkę .
- Wkładam na około godzinę do lodówki ( u mnie na około 2-3 godziny).
całkiem sympatyczne te czekoladki, chętnie bym ich spróbowała
OdpowiedzUsuńcałkiem słodko tu u Ciebie, coś dla mnie;)
OdpowiedzUsuńserca jak od cukiernika;D
pyszne małe słodkości:)
OdpowiedzUsuńŚliczne! Słodko u Ciebie bardzo!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
:)) ale mnie uśmiechnęłaś:)
OdpowiedzUsuńśliczne i z wspaniałym wnętrzem:D
OdpowiedzUsuńpięknie i smakowicie u Ciebie, więc pozwolisz, że się rozgoszczę :)
OdpowiedzUsuńdziękuję, zapraszam :)
UsuńGalaretki w czekoladzie :) :) :) :) ...... :)
OdpowiedzUsuńWygladaja wspaniale! Kto by sie nie zakochal? ;):):)
OdpowiedzUsuńBardzo dziekuje za udzial w akcji! I do zobaczenia juz za rok! ;)
Kasia
www.lejdi-of-the-house.bloog.pl
Musze kupić takie foremki i zrobić dla Mężulka :) Na pewno się ucieszy!
OdpowiedzUsuńSmacznie i kolorowe u Ciebie Myszko, wkleję sobie Twojego bloga do odwiedzanych:)
OdpowiedzUsuń