Łosoś bazyliowo cytrynowy w 20 minut



Składniki :
( na jedną porcję)
  • polędwica z łososia
  • pół pęczka bazylii
  • sok z połowy cytryny
  • gruby plaster masła
  • 2 duże ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz cytrynowy
Przygotowanie :
  1. Łososia myję, dokładnie osuszam. Układam na kawałku foli aluminiowej.
  2. Bazylię, czosnek, masło, sok z połowy cytryny - miksuję blenderem na jednolitą masę. Doprawiam pieprzem cytrynowym i solą.
  3. Masę przekładam na łososia, wklepuję.
  4. Zawijam folię, zakrywając łososia i wstawiam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
I gotowe :)


Łososie do boju!

13 komentarzy:

  1. Aż mam chęć spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis ;) bez problemu zrealizuje go na moim studenckim mieszkaniu ;) hehe A Rybka to samo zdrowie! ;-)Ja się staram jeść raz w tygodniu więc na pewno wypróbuje Twój przepis ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie szybkie dania! łosoś jest pyszny!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobre i proste, właśnie tak, nic więcej nie potrzeba :))) Super :)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam łososia
    Twój wygląda cudownie
    na pewno wypróbuję :)

    u mnie dodatki do niego.

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam łososia, a z bazylią na pewno jest pyszny

    OdpowiedzUsuń
  7. Podoba mi się takie danie, proste, smaczne i szybkie, pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka