Składniki :
- żeberka
- włoszczyzna
- fasola piękny jaś karłowy firmy Kupiec
- buraki
- ziemniaki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- liść laurowy Kamis
- 2 ziele angielskie Kamis
- sól
- 1 pokrojony ząbek czosnku
- + śmietana
- Moczę fasolę dzień wcześniej.
- Żeberka na wrzącą wodę, doprawiam solą, liściem laurowym, zielem angielskim i czosnkiem, dodaję włoszczyznę i gotuję 30 minut.
- Dodaję namoczoną fasolę.
- Gotuję około 60 minut.
- Wyjmuję mięso i włoszczyznę.
- Marchewkę kroję w kostkę i ponownie dodaję. Mięso jak ktoś lubi obieram i również dodaję.
- Ziemniaki kroję w kostkę, dodaję do zupy i gotuję około 15 minut.
- Buraki ( w moim przypadku 2 szt) ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do zupy, dodaję także łyżkę koncentratu, gotuję od zagotowania 3 minuty.
- I gotowe
Bardzo dawno nie robiłam takiego barszczu! Narobiłaś mi na niego apetytu!
OdpowiedzUsuńmoja mama robi taki w kolorze fuksji, ale ten mi się bardzo podoba :)
OdpowiedzUsuń