14 lut 2014

Wieprzowina w sosie hoisin

 Składniki :
  • Polędwiczka wieprzowa długa
  • 3 czubate łyżki sosu hoisin
  • mieszanka warzyw chińska ( mrożona)
  • szczypior
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 suszona papryczka chili
  • 1 łyżeczka gotowej mieszanki przypraw 5 smaków
  • 1 i 1/2 łyżki sosu sojowego
  • makaron noodle
Przygotowanie :
  1. Polędwiczkę kroję w kostkę, przyprawiam czosnkiem przeciśniętym przez praskę , pokruszoną papryczką chili, i przyprawą pięć smaków.
  2. Dodaję 2 łyżki sosu hoisin i 1 i 1/2 łyżki sosu sojowego. Mieszam. Odstawiam na 15 minut.
  3. Rozgrzewam olej, wkładam mięso, obsmażam, dodaję kolejną 1 łyżkę sosu hoisin i mieszankę warzyw.
  4. Pod przykryciem duszę około 15 minut, po czym na dużym ogniu odparowuję wodę.
  5. Makaron przygotowuję, szczypior kroję.
  6. Podaję mięso, posypane szczypiorem i makaron.

Smaki Azji - Kuchnia Chińska i Koreańska

1 komentarz:

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka