13 maj 2014

Crumble z truskawkami


Składniki:
  • świeże truskawki
  • 1/4 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
Przygotowanie:
  1. Truskawki układam w kokilkach.
  2. Margarynę, mąkę i cukier zagniatam .
  3. Ścieram na tarce na grubych oczkach bezpośrednio na truskawki.
  4. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.
  5. I gotowe :)


5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Ja nigdy wcześniej nie jadłam ale od pierwszej próby także uwielbiam :)

      Usuń
  2. ja mam dwie lewe łapy, więc tylko pomarzę ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja mam dwie lewe łapy do słodkich wypieków, ale w tym przypadku - chyba prościej się nie da , więc zachęcam do spróbowania :)

      Usuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka