29 lip 2014

Kanapka na ciepło , obiad w 15 minut.


Składniki :
  • ciabatta (3 sztuki)
  • pierś kurczaka
  • roszponka
  • czarne oliwki
  • mozzarella w kulce
  • parmezan
  • krem do bruschetty Montalbano Delizia ai peperoni  ( do kupienia w delikatesach włoskich Mantini - klik)
  • szynka szwarcwaldzka
  • oregano
  • bazylia
  • chili
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa
Przygotowanie :
  1. Połówki piersi kurczaka nacieram oregano, bazylią, chili , skrapiam sokiem z cytryny i smażę na patelni lub grilluje. Następnie kroję w plastry.
  2. Dół i górę ciabatty smaruję kremem do bruschetty. 
  3. Na jednej połówce układam roszponkę, czarne oliwki pokroje w plasterki, posypuje startym parmezanem, układam paseczki szynki ( można dosłownie 2 minuty podsmażyć), kurczaka, plastry mozzarelli.
  4. Przykrywam górą bułki i wkładam do grilla - opiekacza aż sery się rozpuszczą.
  5. I gotowe :)

Krem do bruschetty :
Niestety zaraz po posmarowaniu kanapki, miał miejsce mały wypadek i słoiczek się stłukł , skutecznie uniemożliwiając zarówno ponowne wykorzystanie kremu, jak i wykonanie zdjęć.
W kanapce smakował bardzo dobrze i idealnie komponował się z pozostałymi składnikami.

1 komentarz:

  1. ojjj, lubimy też tak!!! dobre mięcho, zielone i niebo w gębie!!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka