25 sie 2014

Obiad w 20 minut ... na ostatnie ciepłe chwile lata



Składniki :
  • 8 pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • świeża bazylia
  • mozzarella ( w zalewie)
  • makaron tagliatelle
  • sól, pieprz, oliwa
  • suszone oregano
  • przyprawa ognista w młynku
Przygotowanie :
  1. Pomidory zalewam wrzątkiem, po kilku minutach zimną wodą.
  2. Obieram ze skóry i pozbywam się pestek.
  3. Miąższ kroję w kostkę.
  4. Czosnek drobno siekam.
  5. Na patelni rozgrzewam oliwę, wkładam czosnek i chwilę podsmażam.
  6. Dodaję pomidory, przyprawiam solą, pieprzem, oregano i przyprawą ognistą ( można zastąpić chili w płatkach). 
  7. Wszystko dokładnie mieszam i podsmażam aż część wody odparuje.
  8. Gotuję makaron.
  9. Bazylię drobno siekam dodaję do pomidorów, makaronu nie przelewam zimną wodą, odcedzam i dodaję na patelnie, mieszam i chwilę podgrzewam.
  10. Makaron nakładam na talerze i układam na nim porwaną mozzarellę.


3 komentarze:

  1. Ciekawe połączenie mozzarelli w tym wydaniu.Świetny przepis
    Zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie szybkie, tanie i pyszne dania:)

    OdpowiedzUsuń
  3. zapraszam do mnie: http://lekcjewkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka