Duet idealny - polędwiczki & chutney śliwkowy


Składniki :
  • chutney śliwkowo - żurawinowy z tego przepisu (klik)
  • polędwiczka wieprzowa długa
  • świeży tymianek
  • 1 łyżeczka suszonej szałwi
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki cząbru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/2 łyżeczki estragonu
  • oliwa
+ pieczone ziemniaki

Przygotowanie :
  1. Polędwiczkę kroję w plastry i rozbijam dłonią.
  2. W misce mieszam suszone zioła, pieprz ziołowy, czosnek i kilka gałązek tymianku wraz z około 3 łyżkami oliwy.
  3. Wkładam mięso do marynaty i odstawiam na około 30 minut w temperaturze pokojowej.
  4. Po upływie 30 minut, mięso odsączam z marynaty i układam na rozgrzanym grillu elektrycznym ( można usmażyć na patelni grillowej lub zwykłej).
  5. Grilluje aż mięso będzie gotowe około 10-15 minut.
  6. Podaję polędwiczki z chutneyem i pieczonymi ziemniakami.


3 komentarze:

  1. Łał! wygląda świetnie! dużo bym dała zeby skosztować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastycznie się prezentuje:)
    lekcjewkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka