28 mar 2015

Domowy kebab w 20 minut


Składniki:
Nie piszę proporcji bo zależą one od naszego smaku i ilości kebabów jakie chcemy przygotować.
  • mielone mięso wieprzowe
  • przyprawa harissa
  • suszona bazylia
  • oregano
  • chili z młynka ( mieszanka płatków chili z solą i inni przyprawami)
  • mix sałat
  • papryka
  • oliwki
  • zielony ogórek
  • czerwona cebula
  • tortille
  • jogurt grecki
  • majonez
  • świeża papryczka chili
  • czosnek
Przygotowanie :
  1. Do mięsa dodaję harissę, bazylię, oregano oraz chili z młynka. Wyrabiam.
  2. Formuje płaskie kotlety ( zdjęcie poniżej).
  3. Układam je na elektrycznym grillu i grilluję je około 8-10 minut.
  4. Oliwki, paprykę i cebulę kroję.
  5. 1/2 jogurtu greckiego z kilkoma łyżeczkami majonezu mieszam z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawiam oregano.
  6. Pozostałą część jogurtu i kilka łyżeczek majonezu miksuję blenderem z papryczką chili.
  7. Tortillę smaruję sosami, układam mięso i dodatki . Zawijam.
  8. Wkładam do złożonego grilla na około 2-3 minut.
  9. I gotowe :)



2 komentarze:

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka