Pomidorki w stylu greckim



Składniki:
  • pomidorki koktajlowe
  • ser typu feta ( miękki sałatkowy)
  • świeża bazylia
  • papryczka peperoni
  • oliwa
  • zioła prowansalskie 2 łyżeczki
 Przygotowanie:
  1. Ser typu feta miksujemy z posiekaną bazylią , ziołami prowansalskimi i około łyżką oliwy, jeśli masa jest zbyt gęsta, trzeba dodać więcej oliwy. Dodajemy posiekaną papryczkę i dokładnie mieszamy.
  2. Pomidorki myjemy, osuszamy odkrawamy delikatnie górną część i pozbywamy się pestek wraz z miąższem.
  3. Nakładamy za pomocą szprycy masę do środka pomidorków.
Sprawdzone menu na imprezy!
Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Ou, faszerowanie koktajlowych pomidorków to chyba nie taka prosta sprawa są przeciez takie malutkie. Niemniej jednak wyglądają super! ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie.;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja robię to dosyć nie udolnie i na dodatek mam kiepską szprycę więc zawsze cała jestem w tej masie, ale to kwestia sprawności :)

      Usuń
  2. Trud się opłacił, bo przystawka wygląda smacznie i kolorowo:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)
JEŚLI JESTEŚ AUTOREM BLOGA I CHCESZ BYM GO ODWIEDZIŁA, PROSZĘ ZOSTAW W KOMENTARZU ADRES BLOGA. ( tak jest mi po prostu łatwiej).
Jeśli podoba Ci się mój blog - zapraszam do zostania obserwatorem.
Pozdrawiam,
Myszka