Składniki:
- pomidorki koktajlowe
- ser typu feta ( miękki sałatkowy)
- świeża bazylia
- papryczka peperoni
- oliwa
- zioła prowansalskie 2 łyżeczki
- Ser typu feta miksujemy z posiekaną bazylią , ziołami prowansalskimi i około łyżką oliwy, jeśli masa jest zbyt gęsta, trzeba dodać więcej oliwy. Dodajemy posiekaną papryczkę i dokładnie mieszamy.
- Pomidorki myjemy, osuszamy odkrawamy delikatnie górną część i pozbywamy się pestek wraz z miąższem.
- Nakładamy za pomocą szprycy masę do środka pomidorków.
Ou, faszerowanie koktajlowych pomidorków to chyba nie taka prosta sprawa są przeciez takie malutkie. Niemniej jednak wyglądają super! ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie.;)
Ja robię to dosyć nie udolnie i na dodatek mam kiepską szprycę więc zawsze cała jestem w tej masie, ale to kwestia sprawności :)
UsuńTrud się opłacił, bo przystawka wygląda smacznie i kolorowo:)
OdpowiedzUsuń