Składniki:
- podwójna pierś kurczaka
- boczek wędzony w plasterkach ( cienkich)
- pesto bazyliowe
- ciabatta ( ilość uzależniona od ilości osób i apetytu)
- mozzarella ( powinna być w nie w zalewie, ale na upartego może być i taka)
- panierka do kurczaka chrupiący kurczak Kamis
- Kurczaka myję, oczyszczam, kroję na kawałki 1 połówka na dwa, rozbijam na kotlety.
- Panieruje.
- Smażę na oleju.
- Boczek podsmażam na osobnej patelni, mozzarellę kroję w plastry.
- Gdy kurczak się usmaży układam na nim plaster mozzarelli i chwilę podsmażam tak by ser lekko się rozpuścił a raczej zmiękł.
- Ciabattę można podpiec w piekarniku, jednak gdy nie ma się czasu nie jest to konieczne.
- Ciabattę przekrawam, dolną część smaruję pesto, układam plaster boczku na nim kurczaka z serem i na nim kolejny plaster. Nakrywam połówką bułki i gotowe :)
Smacznego :)
każdy pochmurny dzień mógłby tak smakować
OdpowiedzUsuńto coś dla mojego męża!:) byłby zachwycony taką kanapko- hamburgerem:)
OdpowiedzUsuńten obiad ma tylko malutką wadę jest strasznie kaloryczny :)
Usuńtaka kanapeczka na bogato ;)
OdpowiedzUsuńpyyycha :)
Pyszności jak nic! Kradnę kawałeczek! :))
OdpowiedzUsuńTaka kanapka jest sto razy lepsza niż zwykła buła z szynką ;)
OdpowiedzUsuńPyszniutka :-), aż się zrobiłam głodna :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Prawie ośliniłam monitor... :)
OdpowiedzUsuńŚwietna kanapka! ;-)
OdpowiedzUsuń